Med hånda på hjertet, skal vi innrømme at «offroad» ikke lenger er noen fullgod betegnelse på denne typen motorsykler. De senere års utvikling mot større og sterkere modeller har nemlig gått på bekostning av terrengegenskapene. Modellene har utviklet seg til å bli landeveissykler – med offroad-stil!

 Årsaken til denne utviklingen ligger faktisk i klassens popularitet. På kontinentet har slike sykler hatt enorm suksess. Men faktum er at de færreste blir benyttet i terrenget. I stedet brukes de til ren landeveiskjøring. Dette har fabrikkene tatt konsekvensen av. De største offroaderne er blitt ypperlige sykler med en komfort som nesten når opp mot rene tourere. Nå kommer også motardene for fullt – rene offroadere med brede asfaltdekk. Sammen med streetfighterne, er motard den heteste trenden i motorsykkelverdenen.

 Men tradisjonelle offroadere er også særdeles populære. De er velegnet i terrenget og kan by på grusveiegenskaper som virkelig er fornøyelige. Til tross for grovmønstrede dekk og myk fjæring, har de også fine asfaltegenskaper og god komfort. I nærmiljøet er de perfekte.

 Stadig flere får opp øynene for offroaderne. Enten de kalles crossere, tunge reiseenduroer eller barske supermotards, snakker vi om høy funksjonalitet, ypperlige flerbruksegenskaper og bøttevis med kjøreglede!