Til tross for at supersportssyklene etterhvert har fått bedre kjørekomfort, er det mange som synes de er for ekstreme. Likevel ønsker de seg en sporty og rask motorsykkel med sikre kjøreegenskaper. Sportstourerne er på mange måter det optimale kompromiss mellom rene sportsegenskaper og god touringkomfort. Teknisk bygger en moderne sportstourer på de samme prinsipper som «R»-syklene. Sittestilling og vindbeskyttelse er imidlertid bedre egnet for turkjøring. Dessuten har motoren høyere effekt på lavt og middels turtall, slik at det alltid finnes rikelig med krefter til f.eks. effektiv forbikjøring.

Sportstourerne blir gjerne betraktet som optimale all-roundere. Den avanserte oppbygningen har resultert i lav vekt og smidige egenskaper, noe som gjør dem svært lettkjørte i daglig bruk. Beskyttende kåpe og bekvem sittestilling, gjør dem egnet til såvel daglig nyttekjøring, som kontinentale ferieturer i høyt tempo. Smidige og sterke motorer sørger for fartsressurser som duger til all slags bruk.

Med ypperlige flerbruksegenskaper og sporty utstråling, oppfyller sportstourerne kravene som moderne motorsyklister stiller til sitt kjøretøy.