Mopedene opplever en renessanse i Norge. Dette skyldes ikke minst den kontinentale scooterboomen, som nå også er i ferd med å spre seg hit.

 Til tross for at dagens mopedbilde domineres av scooterne, finnes det et rikholdig utvalg av forskjellige mopedtyper. Fra enkle og billige bruksmopeder, via tøffe off-roadere, til rå sportsmaskiner med racingdesign. Felles for alle, er en motorstørrelse på maks 50 kubikk og en toppfart, begrenset oppad til 45 km/t. Tidligere hadde mopedene en effekt/fartsgrense på 2,5 hk/50 km/t. Med 45 km/t som høyeste hastighet, finnes det ikke lenger noen effektbegrensning. Dette har ført til at mopedene har bedre trekkevne enn før, hvilket bidrar til bedre flyt og økt framkommelighet, ikke minst i motbakker.

 Offroadmopedene har i mange år vært den store slageren på det norske markedet. Nå imidlertid scooterne i ferd med å ta over dominansen. Med elstart og automatgir, er de perfekte i byen. De er også nøysomme i drift og krever moderat vedlikehold. Stadig flere får øynene opp for hvilke muligheter som ligger i scootermopeden. Med spennende design, minimale kostnader og suverene bruksegenskaper, er scooteren blitt det nye trendkjøretøyet.