«Motorsykkelens uke» i februar 2021. Gled deg til 15.-21. februar hvor MC-forhandlere, NMCU, MCF, WIMA og Trafikkforum m.fl. arrangerer Motorsykkelens uke.

Gode MC-nyheter er på gang! Det blir kick-start på MC-sesongen i butikk mens vinteren enda er her i 2021. Målet er at uke 7, som er fra 15.-21. februar, skal stå i motorsykkelens tegn over hele landet. Motorsykkelbransjen er i gang med å samordner seg i et felles initiativ bestående av NMCU (Norges Motorcykle Union), MCF (Motorsykkelimportørenes forening), MC-Forhandlerforeningen, Trafikkforum (organiserer mange av landets kjøreskoler), Hubriding.no som er mc-tur opplevelseskonseptet til Straand Hotel og De Historiske Hotell og Spisesteder samt nyhetsportalen Reitwagen.no er foreløpig med i initiativet.

 

– Målet er å skape en motorsykkelens uke helt tidlig i sesongen. Her vil vi få mulighet til å sette fokus på NMCU sine viktigste saker, og ikke minst alle de vedtak vi har gjort på NMCU landsmøtet som går av stabelen ved inngangen til uken, sier styreleder Odd Terje Døvik i NMCU. Dermed får vi noe å glede oss til tidlig på året. Aktiviteter hos forhandlere i regi av samarbeidspartnerne i prosjektet vil gjøre det ekstra trivelig å besøke din lokale forhandler for «å drømme litt» om sesongen som snart kommer, sier Døvik.

– Uken kickstartes på NMCU landsmøtet lørdag 13. februar på Gardermoen. Vi vil nå bruke november, desember og starten av januar på å planlegge arrangementet sammen med aktørene, sier Odd Terje Døvik.

Steinar Sandbye, styreleder for motorsykkelimportørene.

 

Gode mc-opplevelser i butikk

– Målet er å skape aktivitet i butikk og på digitale plattformer hvor vi får se og kan få kunnskap om 2021-modellene, samt ha foredrag og samtaler om motorsykkel og flotte kjøreopplevelser. Det sier Steinar Sandbye som er leder av MCF og en av initiativtakerne. Selv om ikke alle modeller er på plass så tidlig, vil utvalget av motorsykler garantert bli stort. Vi vil fremover diskutere med aktørene hvordan vi best kan bidra med å gjøre dette konseptet til en suksess, slik at alle med motorsykkel i Norge planlegger en tur innom sin lokale MC-forhandler i forbindelse med uken.

– Vi har sett at det har vært en stor suksess for Snøscooterbransjen i Norge å arrangere snøscooterens uke og dag. Den gikk nylig av stabelen og selv med Covid-19 begrensninger var det god aktivitet for publikum på snøscooterforhandlere over hele landet, forteller Sandbye.

Dette vil være med å skape aktivitet hos MC-forhandlerne over hele landet.

 

Faghandelen er viktig for kundene

– Dette er en veldig god ide som vi støtter fullt ut, sier Terje Bredal som er styreleder i forhandlerforeningen. Og så er det noen måneder frem til arrangementet som gir oss tid å planlegge godt. Her er jo også konseptet at den lokale forhandler står fritt til å skape noe avansert eller noe helt jordnært. Alt i samarbeid med sine kunder, lokale mc-klubber og nettverk og NMCU m.fl.

– Dette gir oss også mulighet for å etablere en årlig tradisjon om dette blir en suksess. Spesielt viktig vil dette initiativet være i et år hvor vi skulle hatt MC-messen som vi alle med sorg har sett at må avlyses som følge av Covid-19. Arrangementet har blitt avlyst fordi det er så omfattende å planlegge for alle aktører som skal delta, forteller Terje Bredal.

– Derfor vil et konsept som Motorsykkelens uke og dag med fokus på aktivitet hos forhandler være et veldig godt tilbud for alle som er opptatt av motorsykkel i Norge, understreker Terje Bredal.

Norges første «Motorsykkelens uke» og «Motorsykkelens dag» i februar blir et spennende konsept å teste ut. Åpningen vil finne sted under NMCU landsmøtet lørdagen før uken starter, sier Odd Terje Døvik.

 

NMCU gleder seg – Motorsykkeluken åpnes på landsmøtet

– Det er en perfekt dato for oss. NMCU har landsmøtet lørdag den 13. februar i Gardermoen-området, som er helgen før, og vi vil således ha mye energi og mobilisering fra våre medlemmer og lokale foreninger som kan samarbeide med forhandlere og importører om spennende arrangement over hele landet. Videre noen digitale møtearenaer som vi nå kan planlegge godt fremover, sier Odd Terje Døvik som er leder for sentralstyret i NMCU.

– Vi motorsyklister har nylig lagt bak oss en fantastisk sesong og de fleste har nå etter hvert fått motorsykkelen til vinterlagring. Samtidig drømmer og planlegger vi neste sesong. Februar er bare helt perfekt, understreker Døvik.

– Vi skal ha et sentralstyremøte i starten av desember. Da vil vi legge rammene for vår deltakelse i prosjektet. Så kan vi bruke resten av desember på planlegging i sammen med MC-Forhandlerforeningen og Motorsykkelimportørenes Forening. Dette blir gøy for alle som har motorsykkel, alt i starten av februar. Vi gleder oss til 2021-motorsykkelsesongen, avslutter Odd Terje Døvik. Det er viktig å ha noe å glede seg.

Kjøreskolene er med!
Trafikkforum er Norges nest største organisasjon for trafikklærere og trafikkskoler. Mer enn hver tredje trafikkskole i Norge er organisert i Trafikkforum. For Trafikkforum er det viktig å bidra til at trafikkskolene blir anerkjent for sitt bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet.

– Å delta i dette prosjektet blir spennende, sier Tore Johannessen som er fagansvarlig i Trafikkforum.

Eli Johanne Stene.

 

Eli Johanne Stene som er president for WIMA, damer på mc, gleder seg til motorsykkelens uke 2021.

– Dette blir et spennende prosjekt som også lyser litt opp nå i Covid-19 tiden. La oss krysse fingrene for at det i februar igjen er mulig å møtes i litt større forsamlinger igjen. Om det er mulig i midten av februar kommer dette til å bli en kjempesuksess. Videre et godt tilbud og en god anledning til å besøke forhandleren helt tidlig i sesongen, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA, damer på MC. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge.

– WIMA har arrangementer hos forhandlere både i januar og februar rundt om i landet. I Bergen har vi mekkekurs og foredrag. Mekkekurset er hos Team MC og foredraget blir antakeligvis hos Yamaha, forteller Eli Johanne Stene.