MC-kurs

NAF MC bidrar til å heve kjørekompetansen til norske motorsyklister. Nå er det tid for kurs som kan gjøre deg til en bedre MC-fører.

NAF er en av flere aktører som tilbyr kjørekurs for norske motorsyklister. Målet er å gi MC-førerne bedre kjøreferdigheter og få førerne til å ta smarte valg i trafikken. De skal bli bedre både på landeveien og i byen. NAF Trafikksikkerhetskurs består av litt øving i kjøregård, men mest trening på veien.

 

– Kurset er litt som CRC på sprayboks; løser ikke alle dine problemer, men løsner den ene mutteren slik at du kommer deg videre, sier Morten Fransrud i NAF.

 

«Alle på to hjul er utsatt for en viss risiko. Men denne risikoen kan du redusere betydelig gjennom enkle kjørestrategier og bevisst trening.»
Morten Fransrud, NAF

 

Mest veikjøring

– Kurset erstatter ikke kjørekurs på bane eller i kjøregård. Særlig som rustløser har jeg stor tro på kjøretekniske kurs på lukket område. Dette MC-kurset foregår i hovedsak på vei, og har fokus på hva en kan gjøre med kjøringa på vei for å redusere faren for å komme opp i uønskede situasjoner.

 

Hoveddelen i MC-kursene hos NAF foregår i trafikken. Motorsyklister i alle aldre deltar for å bli en tryggere MC-fører på veien. (Foto: NAF)

– Det jobbes i små grupper som kjører gjentatte turer på vei med helt konkrete oppgaver. Før kjøreturene er det gruppesamtaler om hvilke erfaringer en har og hva en mener og tror om et konkret tema. Etter kjøreturen er fokuset på å beskrive hva en har opplev og hvilken betydning det kan ha for kjøringen.

 

– Her er det ingen pekefingermentalitet. Det er deltagernes opplevelser som bestemmer hva en ønsker å endre på, forteller Morten Fransrud.

 

Og deltakerne er både rutinerte og mindre rutinerte motorsyklister:
– Gjennom 2015-sesongen så vi tydelig at kurset gir utbytte uavhengig av erfaring. Ferskeste deltager kjørte lettsykkel med L på ryggen og eldste deltager hadde passert 70, legger han til.

 

De norske motorsykkelimportørene mener slike trafikksikkerhetskurs er viktig i kampen mot ulykker.

– Med jevnlig påfyll av kompetanse tror vi antall ulykker vil reduseres. Kurset som NAF tilbyr er i så måte et av flere viktige tiltak, sier sekretær Arve Lønnum.

Her kan du melde deg på og lese mer om kurset.

Her er link til NMCUs MC-kurs.

Her er link til Senior MCs kurs.