Fikk du med deg endringen i lovverket som gjorde det mulig å midlertidig avregistrere kjøretøy når du ikke får brukt det en lengre periode? Da er det viktig å nå huske å tegne forsikring og registrere sykkelen igjen for bruk.

Påregistrering etter at du har tegnet forsikring – Det gjør du på vegvesen.no/dinside.

– Ikke glem å påregistrere motorsykkelen eller annet kjøretøy før du tar det i bruk. Selv om skiltene er på er det ulovlig å kjøre med et avregistrert kjøretøy, og det kan få store konsekvenser for deg, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen.

5 000 kr i gebyr

Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5 000 kr og skiltene blir inndratt. Dersom du blir involvert i en ulykke med et uforsikret kjøretøy, kan du i tillegg bli holdt økonomisk ansvarlig.

12. september i fjor ble det mulig å av- og påregistrere kjøretøy på nett, og beholde skiltene. Tidligere måtte man måtte reise på trafikkstasjonen for å levere og hente skiltene.

Sjekkliste for eiere av motorsykler

  • Husk å påregistrere motorsykkelen før du tar den i bruk. For å påregistrere motorsykkelen må du ha gyldig forsikring.
  • Øv før du legger ut på langtur. Det kan være flere måneder siden forrige gang du kjørte motorsykkel. Ta det med ro de første turene, så hode og kropp blir vant til å kjøre motorsykkel igjen.
  • Motorsykkel har kanskje stått lagret i flere måneder. Sjekk derfor den tekniske tilstanden. Er du usikker bør du bestille time hos et verksted.