Søk førerkort

  • Søk om førerkort, bestill teoriprøven på nett og ta den tidlig. Da får du muligheten til å bestille oppkjøring.

Bestill teoriprøven på internett og velg tiden som passer deg best. Da får du et mål å jobbe mot, og det er første steget for å komme videre i den obligatoriske opplæringen etter at du har meldt deg på kurs og timer hos kjøreskolen. Bestilling av teoriprøve og søknad om førerkort kan gjøres her: https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/teoriprove/dette-ma-du-vite-om-teoriproven/

Bestill oppkjøring raskt

  • Book oppkjøring raskt- enten via kjøreskole eller selv på nett. Oppkjøring er en flaskehals og kjøreskolene prioriterer ofte etter når det er oppkjøring.

Kampen om oppkjøringer er stor, og avgjørende for førerkortet. Dette bør derfor bookes så raskt som overhodet mulig slik at du har reservert en time til deg. Når oppkjøringen er booket har du et konkret mål og dato og forholde deg til. Du vil og kunne få hjelp av kjøreskolene til å legge opp et løp frem mot oppkjøringen og i mange tilfeller bli prioritert.

Øv på teori på nett

  • Øv på det teoretiske på nett, bok og opplæringsfilmer. Da vil du blant annet kunne lære prinsippene om sporvalg, enkelt teknisk vedlikehold, motorsykkelens funksjon og andre nyttige ting du vil ha glede av.

For å lære å kjøre motorsykkel må du ut i trafikken, men man kan og få mye nyttig læring uten å kjøre. Det er laget flere gode instruksjonsvideoer om plassering, sporvalg, kjøreteknikk og enkelt teknisk vedlikehold.

Begynn gjerne med et av disse forslagene til gratis filmer (Artikkelen fortsetter under filmene) :

NMCU full kontroll filmene

Sikkerhetskontroll av MC Trafikkskole T. Solbakken

Trafikkforum, Forsvinningspunkt – Et verktøy for valg av fart

Samferdselsdepratementet

Bruk en anerkjent kjøreskole

De fleste kjøreskoler er organisert i Trafikkforum eller Norges Trafikkskoleforbund. Forbundene skal blant annet være med å sørge for faglig utvikling, veiledning og kompetanseheving på kjøreskolene slik at du får en best mulig opplevelse. Her kan du finne kjøreskoler som er med i Norges Trafikkskoleforbund og i Trafikkforum her

Norges Trafikkskoleforbund https://ntsf.no/finn-trafikkskole#

Kjør med L-på ryggen

  • Øvelseskjør så mye som mulig privat. Kjøper du egen sykkel før oppkjøring kan du bruke denne og få verdifulle kilometer før du får førerkort. Har du mulighet, meld deg gjerne på et førerutviklingskurs på bane. Flere av disse godtar øvelseskjøring.

For å bli en god motorsyklist trenger du mengdetrening. Har du noen å øvelseskjøre med, er dette en utmerket måte å få verdifull trening, til en fornuftig pris og en god kjøreopplevelse. For å øvelseskjøre må ledsageren ha hatt førerkort i over 5 år, dere begge må ha gul vest med rød L og kommunikasjon i hjelmen. Kjøper du motorsykkel tidlig vil du ha sykkelen tilgjengelig for øvelseskjøring og skaffe verdifull erfaring til du får førerkort.

Kjøp en MC som passer til deg

  • Få hjelp til å velge rett motorsykkel. Ulike typer, høyder, sittestilling, hjulstørrelse, bagasje osv etter bruk.

Ved å besøke din nærmeste forhandler, messe eller testarrangementer kan du prøvesitte flere typer sykler og få kyndig veiledning av profesjonelle slik at du finner en sykkel som passer deg. Sykkelen må ha de riktige høydene, vinklene og kjøreegenskapene ut ifra behov. Som regel er en sykkel man sitter oppreist på enklere å håndtere som uerfaren, enn en fremoverlent sykkel med mer aggressiv sittestilling.

Gled deg til du har lappen

  • Hold motivasjonen og gjør deg klar for kjøreturer med eget førerkort ved å se flotte bilder på motorsykkelsider sosiale medier og planlegg planlegg ruter på Hubriding.no mm

Ting tar tid. Men plutselig har du lappen!
Å ta førerkort tar litt tid, men vil gi enorm glede og store muligheter når det er gjennomført. Ta en titt i ulike FB sider, Instagram og se turopplevelser og det trivelige sosiale man kan gjøre med motorsykkel. Planlegg noen ruter, og få gjerne tips.