Til høsten lanserer Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som gjør det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet. Med den nye løsningen kan du beholde skiltene på kjøretøyet og av- og påregistrere på nett, i stedet for å fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og levere skiltene. Dette gjelder fra 12 september 2022 slik at flere motorsyklister kan spare forsikringspremie og trafikkforsikringsavgift kommende vinter uten å ta to turer til og fra trafikkstasjonen.

Hvert år er det 200 000 som møter på trafikkstasjonen for å midlertidig avregistrere kjøretøyet. Det er ofte eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere som skal sette bort kjøretøyet for sesongen. Da må de på en trafikkstasjon og levere inn skiltene. Når de skal ta i bruk bobilen eller motorsykkelen til våren må de hente skiltene igjen på trafikkstasjonen. Det slipper de fra 12. september.

Husk forsikring

Når kjøretøyer avregistreres går det automatisk en melding til forsikringsselskapet som sier opp forsikringen. Ønsker du å holde kjøretøyer forsikret mot f.eks. brann og tyveri i vintersesongen må du huske å si ifra til forsikringsselskapet.

Når våren nærmer seg, og sykkelen igjen skal ut på veien må det tegnes en ny forsikring før det er mulig å påregistrere kjøretøyet.