SIKKERHETSTIPS

Mandag 18. juli 2022 – Pål Anders Ullevålseter er frontfigur i en ny holdningsskapende Facebook-film og YouTube-video om å kjøre MC med klokskap og med gode kjøreteknikker. Filmen lanseres i dag for å bidra til økt fokus på MC-førerrollen. Det er Pål Anders Ullevålseter som sammen med Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, står bak ideen til filmen.

Sammen med Vegmyndighetene og alle organisasjoner involvert i trafikksikkerhetsarbeidet og Nullvisjonen i Norge gjøres det nå en rekke tiltak for å få ned tallet på ulykker.


– MC-råd nr. 1. Ingen er verdensmester på veien, sier den tidligere verdensmesteren Pål Anders Ullevålseter. Han gir videre fire gode råd til alle motorsyklister for å bidra til å unngå ulykkessituasjoner. Dette er et viktig budskap som vi nå må minne alle som ferdes på veien med motorsykkel, understreker Ullevålseter. I filmen gir han råd til Ane Lønnum (20) som nettopp har fått full førerrett klasse A motorsykkel.

Han gir følgende fire råd i videoen:

  • MC-råd nr. 1: Ikke tro du er verdensmester. Kjør nøkternt.
  • MC-råd nr. 2: Ferdig med brems før svingen. Da er du trygg og har god kontroll.
  • MC-råd nr. 3: Kjør i ditt tempo. Ikke la andre styre ditt tempo.
  • MC-råd nr. 4: Dra på kurs. Førerkurs finnes over hele landet og anbefales på det sterkeste.

Vi har hatt nær dialog med vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og hennes stab siden de tok initiativet til sterkere koordinering mellom de sentrale trafikkaktørene tidligere i sommer

Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

Viktig med gode holdningsskapende tiltak

– Da vi inviterte til krisemøte med de viktige aktørene i forkant av ferien var det nettopp for å oppfordre til gode ideer og tiltak for å nå ut med viktig informasjon til bilister og motorsyklister. Vi er glade for at det nå gjøres flere tiltak for å spre viktig informasjon til alle som kjører motorsykkel. Det holdningsskapende arbeidet er svært viktig og det er et flott initiativ som MCF har tatt med å utvikle videoen med Pål Anders Ullevålseter.

Vegdirektør, Ingrid Dahl Hovland

– Vi i MCF tok oppfordringen fra Vegdirektørene og myndighetene til å være med å bidra med informasjon og holdningsskapende tiltak. Opptaket til videoen skjedde rett i forkant av ferien og nå skal vi bidra til å få spredt filmen med god og viktig informasjon til både bilister og motorsyklister, sier Per-Anton Vinje i MCF. Det er sterkt å høre at selv ikke en ekte verdensmester som Pål Anders Ullevålseter er verdensmester på veien.

– Videoen med Pål Anders Ullevålseter er et viktig tiltak fra oss som representerer de fleste store merkene som selges i Norge og vi håper den nå får god spredning i mediene og sosiale kanaler til alle med interesse for MC-kjøring, understreker Vinje i MCF

Viktig debatt i Arendalsuka 2022
Dette blir også et viktig tema i forbindelse med Arendalsuka i år. På torsdag 18. august kl. 18.00-19.00 blir det en Motorsykkelpolitisk Debatt i regi av MCF, Motorsykkelimportørenes Forening, NMCU, Norges Motorcykkel Union. Her deltar også Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.


Fakta om Pål Anders Ullevålseter:
Tidligere verdensmester sammenlagt i Ørkenrally i 2004, Europamester i Enduro i 1998 og 2000, motorsyklist og 12 ganger Rally Dakar-deltaker Pål Anders Ullevålseter (54) har også vunnet fire realityserier for kjendiser, Isdans i 2007, 71 grader Nord i 2011, Farmen kjendis i 2018 og Mesternes Mester i 2019. Pål Anders Ullevålseter har også vært aktiv i å markedsføre Norge som et av verdens flotteste land å kjøre motorsykkel i gjennom Hubriding.no filmen, se link.

Kort om Motorsykkelimportørenes forening, MCF:
MCF, Motorsykkelimportørenes arbeid fører til fordeler for de som kjører tohjuling i Norge. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge. Sammen med offentlig myndigheter, brukerorganisasjoner og andre premissleverandører arbeider MCF for å tilrettelegge en bedre hverdag for motorsyklisten. Foreningen er også medarrangør av MC–messen som arrangeres annet hvert år. Slagordet til foreningen er: MC – En sjelden kombinasjon av fornuft og glede. Importører av disse merkene er medlem: Aprilia, BMW, Daelim, Derbi, Ducati, Gilera, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Hyosung, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Rieju, Slingshot, SMC, Suzuki, SYM, TGB, Triumph, Vespa, Indian og Yamaha. Mer om MCF på www.mcf.no