Årets motorsykkelsesong er fortsatt noen måneder unna, men fra mandag 14. februar til søndag 20. februar gjennomfører motorsykkelbransjen i Norge i et samlet løft en digital informasjonsuke med fokus på MC. Det er andre året Motorsykkelens uke gjennomføres med fokus på informasjonsdeling med formål å spre entusiasme for MC-saken i et Covid-19 vennlig format som når alle MC-entusiaster fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.


– Målet med årets digitale Motorsykkelens Uke er å markere at det nå bare er et par måneder til MC-sesongen er i gang for fullt. Fokus på føreropplæring og sikker og god MC-kjøring står i fokus i år, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF og adm. direktør for Kellox AS som importerer Honda.

– Vi vil også ha mye fokus på den sterkt økende kvinneandelen av MC-førere vi ser i Norge. Som i fjor blir det en digital uke for å spre mye god informasjon om at våren nærmer seg – og dermed årets motorsykkelsesong. Dermed kan vi gjennomføre dette i en tid hvor Covid-19 situasjonen gjør det vanskelig å møtes fysisk, sier Per-Anton Vinje.

Per-Anton Vinje er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. MCF er en sentral drivkraft bak Motorsykkelens Uke.

Programmet for motorsykkelens uke:

  • Mandag til søndag: Gjennomgående i hele uken – WIMA – Damer på MC. Det gjennomføres mekkekurs i regi av WIMA forskjellige steder i landet. Noen av samlingene vil også spre seg ut over våren.

NAF positive til sikkerhetsfokus under Motorsykkelens uke

For andre gang arrangeres Motorsykkelens uke. I år er fokuset på sikkerhet og hvordan norske motorsyklister skal kjøre tryggere. – Det støtter NAF opp om, og mener dette er svært godt fokus, sier Jan Harry Svendsen som er produkteier for MC i NAF

Les mer

  • Mandag 14. februar – NMCU og NAF MC – Viktige organisasjoner for oss mc-interesserte. NMCU er 50 år i 2022. Påfølgende helg er det årsmøte i NMCU. NAF med stor satsing på MC. BIKE TV med kick-off intervju kl. 07.00 med programvert Stein Rømmerud fra BIKE, Per-Anton Vinje som er styreleder hos Motorsykkelimportørenes Forening og adm. direktør i Kellox, Mia Rusthen i Team Rusthen Racing/Mia Rusthen Racing og Arve Lønnum sekretær for MCF.

Motorsykkeluka åpner på Bike.no

Her kommer den første nettsendingen i den digitale «Motorsykkeluka 2022». Det hele sparkes i gang her på Bike.no. Det er ex-redaktør og MotoGP-kommentator Stein Rømmerud som er programleder, og gjestene i studio er den unge racingføreren Mia Rusthen, og de to bransjepersonene Per-Anton Vinje fra Kellox, som også er styreleder for motorsykkelimportørenes forening, og Arve Lønnum som er sekretær samme sted. De fire snakker om viktige temaer som motorsykkelåret 2022, salgstrendene, sikkerhet, banekjøring og den økende interessen for motorsykler blant damene.

https://nmcu.org/jubileum/13595/
  • Tirsdag 15. februar – Fokus på kjøreglede og det å være turist i eget land i 2022 (+ å kjøre i utlandet bl.a. med transport/guidede turer). Fokus på kjøreopplæring/førerutvikling + trafikksikkerhet + kursvirksomheten som foregår. Sikker på MC kurs i regi av NAF. Bike TV med MotoGP tv-program med fokus på årets sesong og annen spennende MotoGP informasjon.
https://nmcu.org/rustlosning-og-forerutvikling-2/13605/

MCkurs.org gjennomfører også i år sine førerutviklingskurs, og på årets jentekurset er Fam Sørensen og Grete Andersen instruktørene.

Siden 2011 har MCkurs.org gjennomført kurs tidlig på våren hvor hovedmålet har vært at deltagerne skal få en god og trygg start på sesongen. De siste årene har det vært forespørsler på egne kurs for jenter, og da dette ble startet har det utelukkende vært positive tilbakemeldinger.

Les mer på mcavisa.no ved å følge lenken.

https://www.mcavisa.no/single-post/forerutviklingskurs-med-mckurs-org


SMCN avd. Førerutvikling går ut av Senior MC Norge og bytter navn til MC-Akademiet Norge

– MC-Akademiet Norge skal fremdeles være en medlemsstyrt organisasjon som har som overordnet målsetting å bidra til å redusere antall motorsykkelulykker på norske veier. Det at vi nå står på egne ben gjør at vi i enda større grad kan prioritere vår tid og våre ressurser på å videreutvikle det som er kjernen i vår virksomhet, nemlig førerutvikling, sier Tokerud.

Les mer på mcavisa.no ved å følge lenken.

https://www.mcavisa.no/single-post/forerutviklingskurs-med-mckurs-org

  • Onsdag 16. februar – Fokus på MC og næringsutvikling; forhandlere – viktig lokale virksomheter over hele landet, reiselivsperspektivet (førerutvikling. Mat en del av opplevelsen) m.m. Henning Dyrkolbotn/kunst.
  • Torsdag 17. februar – Vekst i antall kvinner på motorsykkel – Damer på MC + ulike spennende vinklinger. WIMA – damer på mc, The Litas, Gravel girls! Dirtbike Girls.

FAAB – ny nettbutikk med kjøreklær for damer! – MC Avisa

Elise Sofie Høyland og May Karin Hansen Braut åpner egen nettbutikk med fokus på kvinner på sykkel. Bakgrunnen for etableringen var at vi begge fikk førerkort klasse A. Vi ønsket å kjøpe kjøreklær som vi følte oss feminine og fresh i. Men det var vanskelig å finne klær som passet fasong, var tøffe og behagelige på. Fant litt her og litt der og det var også vanskelig ifht størrelser (på nett). Vi synes det var dårlig utvalg for feminine former.

https://www.mcavisa.no/single-post/faab-ny-nettbutikk-med-kjoreklar-for-damer


WIMA ruller ut mekkekursene rundt om i Norge – først ut i Innlandet

WIMA arrangerer ny runde med mekkekurs i forbindelse med Motorsykkelens uke, og utover våren. Det blir kurs bla i Bergen, Tromsø, Innlandet og Haugalandet. Først ut var kurset hos Hamar Bikestore hvor det er Harley-Davidson eksperter.

Det var ekstra trivelig å møtes fysisk nå etter den lage Covid-19 tiden. Alle stortrivdes stort.

– Vi i Innlandet arrangerte i fjor tre mekkekurs hos GSM på Gjøvik, med veldig fornøyde kursdeltagere, forteller Lene Sæther i WIMA.

https://www.mcavisa.no/single-post/wima-ruller-ut-mekkekursene-rundt-om-i-norge-forst-ut-i-innlandet

  • Fredag 18. februar – Rekruttering – Ungdom på MC. Legge inn også førerutvikling mot ungdom + øvelseskjøring
https://www.reitwagen.no/naf-mc-oslo-satser-pa-de-unge/ https://open.spotify.com/episode/79yPMupYvtjmRH03XLPqzP?go=1&sp_cid=9847764c5491eff9d6014437cc59b096&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop&nd=1
  • Lørdag 19. februar – Innovasjon. Moderne MC-er, digital utvikling, elektrifisering – MC inn i fremtiden. Gode tilbud i årets sesong. Årsmøte i NMCU. Klær og utstyr. Airbag/vest m.m. Hjelm og bekledning. Spesielt også for jenter. Viktig å tenke sikkerhet og godt utstyr. Ryggskinner som også passer for kvinner. Hva er god hjem?

Bikelife Norge har etablert samarbeidsavtale med Classic Norway Hotels

Bikelife Norge kan med glede melde at Classic Norway Hotels har inngått et samarbeid som gir medlemmene en rabatt ved bestilling av overnatting ved kjedens 20 hoteller. Vi som gruppe setter pris på at kjedens hoteller har beliggenhet ved fantastiske motorsykkeldestinasjoner. Områdene ved hotellene har flotte veier som vi motorsyklister setter pris på og gjerne oppsøker.

  • Søndag 20. februar – Enkel teknisk vedlikehold på MC. Mulig info og opplysningsfilm i regi av Bikelife