“Det er mange fordeler med moped og MC i byen”

Høyere bompengetakster, dyrere og mindre tilgjengelig parkering, tettere trafikk og stadig voksende bilkøer. Dette er hverdagen for mange i storbyene og bakgrunnen til at flere får øynene opp for at motorsykkel og moped sparer både tid og penger.

MC er en sjelden kombinasjon av fornuft og glede. Og stadig flere nordmenn ser fordelene med å kjøre tohjuling. Besparelse av tid, penger og plass i trafikken er noen av de viktigste årsakene til at det blir flere tohjulinger på norske veier.

 

Sannsynlighetene for at du sparer både tid og penger dersom du kjører motorsykkel eller moped i byen er stor.

Raskere i kollektivfelt
Trafikkavviklingen i våre største byer har endret seg dramatisk de siste årene. Svært mange opplever at veiene er blitt overbelastet. Resultatet er lange køer både inn og ut av byene. I praksis betyr det at en arbeidstaker tilbringer mange timer hver uke i kø.

 

Mopeden og motorsykkelen har flere fordeler som gjør at du kan spare verdifull tid hver dag. Ved bruk av kollektivfeltet kutter du ned betydelig på reisetiden.

 

Gratis og smart P-plass
I tillegg til at du bruker kortere tid på veien til og fra arbeidsplassen, er det som regel enkelt å finne parkeringsplass. Ofte har bedriftene egne P-plasser like ved hovedinngangen eller i parkeringskjelleren. I tillegg finnes det mange gratisplasser rundt omkring i byene.

 

Ingen bompenger
Bompengetakstene er allerede høy rundt om i landet og i hovedstaden går det mot ny kraftig økning. Tohjulingene betaler ikke bompenger, og det er muligheter å spare mange hundre kroner hver måned ved å velge MC eller moped.

 

Lave drivstoffutgifter
Drivstofforbruket på mange kjøretøy er høyt i forbindelse med bykjøring. Og i køen stiger forbruket enda mer. Tohjulingens smidighet og gode fremkommelighet i trafikken gir relativt lavt drivstofforbruk. Og velger du den bensingjerrige 125-kubikkeren, så kan du oppleve å kjøre under 0,2 liter pr mil. Målinger utført i Norge har avslørt forbruk helt nede i 0,17 liter pr mil!