For andre gang i Norge arrangeres det «sesong-boost» for MC-førere, forhandlere og viktige MC-aktører på Straand Hotel i Vrådal i Telemark fra fredag 20. til søndag 22. september. Det forventes nærmere 1.000 MC-kjørere, entusiaster og interesserte MC-gjester innom Telemark, Vrådal og Straand Hotel denne helgen. Disse får mulighet til å prøvekjøre 80 helt nye motorsykler som er fraktet opp til Vrådal i Telemark.

På Straand Treffet 2019 vil de besøkende kunne få siste nytt om MC-nyheter for 2020 sesongen og prøve 2019/2020-modellene. Førerne vil få siste nytt fra forskningsmiljøene, møte sentrale trafikkpolitikere og entusiaster innenfor vei og trafikksikkerhet, sier Ole Andreas Isdahl og Bjørn Richard Johansen som sammen er initiativtakerne og de faglig ansvarlige for Straand Treffet.

I år stiller Enduro-miljøet opp med en egen løype og sykler for å gi alle en mulighet til å prøve seg i en enkel terrengkjøringsløype. KTM og Husqvarna stiller med sykler og Norges Motorsportforbund, NMF’s, grenleder Enduro stiller med egne ressurser for å gi instruksjoner og råd.

Mulighet å prøvekjøre over 80 nye motorsykler
– I USA har vi Sturgis-treffet og Daytona Bike Week som store arrangement, mens vi har manglet et treff av dette kalibret for testing av motorsykler og videreutvikling av kunnskapsbasen til førerne i Norge, sier Ole-Andreas Isdahl.

Straand-familien og initiativtakerne til Straand Treffet: Lars Arne Straand (v), Bjørn Richard Johansen, Johan Straand, Ole-Andreas Isdahl og Sigmund Straand.

Straand Hotel som har som målsetning å bli Norges beste tur hotell for MC-interesserte, står bak arrangementet i samarbeid med ledende forhandlere, importører, MC Avisa, Motorsykkelsiden.no, Motorsyklistenes Facebookside med flere. Noen av motorsykkelmerkene som vil være tilstede er: BMW, Indian, Moto Guzzi, Honda, Kawasaki, KTM, MV Augusta, Suzuki, Triumph og Yamaha.

Hele hotellkjeden satser på å skreddersy service for motorsyklisten og classic-car interesserte

– Vi har fått med oss hele hotellkjeden De Historiske Hotel og Spisesteder til å satse på motorsykkel og classic car/veteranbil turisme, forteller Sigmund Straand som er hotelldirektør på Straand Hotel i Vrådal.

I 2018 var det 32 MC og i 2019 blir det over 80 sykler som kan prøvekjøres.

Straand Camp for de som ønsker å bo i telt
– Nytt i år er lanseringen av Straand Camp hvor det blir anledning til å overnatte i eget telt og «bli kjent hytta» hvor du leier en seng. Dette mener vi er et godt tiltak for å gjøre terskelen for å få med seg hele arrangementet så lav som mulig, dette er et arrangement for hverdagsmotorsyklisten og de som ønsker faglig påfyll og gode kjøreopplevelser. Her har vi fortsatt ledige plasser, kontakt hotellet for bestilling. I tillegg legger vi opp til god bevertning til alle de som besøker oss enten de er på dagsbesøk eller er hos oss under hele arrangementet slik at totalopplevelsen blir så god som mulig sier Sigmund Straand.


Mål om å bli landets beste hotell for MC-tur og veteranbil besøkende
– Vår strategi er å skape landets beste MC-tur hotell her midt i indrefileten av Telemark. Vi er det første hotellet i Norge som har startet med å skreddersy et tilbud til den voksende gruppen av motorsykkelturister. Dette er en stor målgruppe av gjester i alderen fra 40-70 år, som liker å ha gode natur- og turopplevelser på motorsykkel. De som kjører motorsykkel er opptatt av å ha gode veier, med flotte svinger og stigninger. Videre har de med seg lite bagasje på sykkelen slik at gjestene må ha god service, god mat og drikke fra hotellet, sier Sigmund Straand.

På Straand treffet 2019 vil deltakerne kunne:

  • Foredrag og sosialt samvær fredag kveld
  • Prøvekjøring av motorsykler på lørdag. Mange merker og modeller. I alt 80 nye sykler er med for at deltakere og gjester skal kunne teste ulike modeller
  • Prøve Enduro (terrengkjøring) i en enkel løype ved hotellet
  • Høre spennende miniforedrag om trafikksikkerhet, kjøreteknikk, nye sykler og teknologi.
  • Mulig å gjøre en god handel av demosykler
  • Få tilgang til bransjens fagfolk og entusiaster
  • Høre foredrag om utviklingstrekk og trender
  • Få et hyggelig opphold ved Straand Hotel i Telemark og en flott kjøretur opp til hotellet og i indrefileten av veier rundt i Vest-Telemark

Program:

Fredag 20 september:

17:00    Happy hour i baren.

19:00    Isle of Man pilot Erik Kjus forteller oss om forberedelser, trening og selve løpet i
                Vrådalssalen (ned trappen)

20:00    Vi spiser middag og koser oss deretter i salongen

Lørdag 21 september:

07.00    Frokost serveres fra kl. 07.00

09:00    Førermøte i Vrådalssalen – sikkerhet og andre forhold blir gjennomgått

09:15    Kjørelistene ligger ute hos forhandlerne. Damekjøring til kl 11:00

11:00    Prøvekjøring starter (varer til 16:30). Enduro kjøring foregår på nedsiden av veien.
Alle kan prøve under kyndig veiledning av Asbjørn Sletholdt, grenleder
enduro/NMF. Oppvisningskjøring vil også foregå her.

16:30    Stell og parkering av syklene

17:00    Velkommen og «Get-together» i baren nede i Vrådalssalen

17.15    Åpning og velkomst med fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Arbeiderpartiet)
                og ordfører Tarjei Gjelstad (Arbeiderpartiet) ordfører i Kviteseid

17:25     Motorsykkelpolitikk i Norge
Kort innledning og debatt ved stortingsrepresentant Morten Stordalen (Fremskrittspartiet), fraksjonsleder for Fremskrittspartiet i transport- og kommunikasjonskomiteen. Stordalen er også medlem i Løvebakken MC, Stortingets egen motorsykkelklubb. I debatten deltar også Sven Tore Løkslid, Arbeiderpartiet, fylkesordfører i Telemark, Eli J. Stene, president WIMA-Norge, Arve Lønnum, sekretær i MCF, Motorsykkelimportørenes forening og Ole Andreas Isdahl, fagansvarlig for Straand treffet og redaktør, Bikerdudes.no.  

18:05    Forskerne utfordrer etablerte sannheter om kjøreteknikk og etablerte sannheter
Jan Petter Wigum, Universitetslektor, NORD Universitet, og
Dagfinn Moe, Seniorforsker, SINTEF

19:00    Pause og påfyll

19:10    FEMA – flere kvinner på motorsykkel er en målsetning

19:40    Utdeling av prisen for «årets overraskelse» og «årets folkevalgte»

20:30    Middag og sosialt samvær

Søndag 22 september

07.00    Frokost serveres fra kl. 07.00

09:30    Førermøte. Listene legges ut for bestilling av prøvekjøring.

10:00    Prøvekjøring til kl 12:00.